Expedition Cruises
door: Ander Licht Reizen

Spitsbergen

Hoogtepunten

Ervaar een van de grootste wildernissen van Europa

Spot de 'koning van het arctische gebied'; de ijsbeer

Treed in de voetsporen van Willem Barentz

Bezoek Ny Ă…lesund; de meest noordelijke nederzetting ter wereld

Spitsbergen is een eilandengroep ten noorden van de poolcirkel die behoord tot Noorwegen. Er zijn enkele kleine nederzettingen waar in totaal ca. 2500 mensen wonen maar het overgrote deel van 'Svalbard' - zoals Spitsbergen in Noorwegen wordt genoemd - is pure arctische wildernis. De kusten zijn het domein van talloze vogelsoorten en zeezoogdieren zoals walrussen, pelsrobben. De meest aansprekende vertegenwoordiger van de dierenwereld en het symbool voor Spitsbergen is de ijsbeer. Omdat er buiten de nederzettingen geen overnachtingsmogelijkheden aan land zijn, vormen expeditiecruises de meest ideale manier om de mooiste en meest afgelegen gebieden van Spitsbergen te kunnen beleven.

Tijdig boeken De vraag naar Spitsbergen cruises is de afgelopen jaren explosief gestegen en cruises zijn vaak al geruime tijd vantevoren volgeboekt. Ons advies is daarom om tijdig te boeken als u naar Spitsbergen wilt. Wij kunnen u desgewenst op de hoogte bregen zodra de cruisedata voor een nieuw seizoen van een bepaald schip worden gepubliceerd.


Aanbiedingen Spitsbergen

Special Deals Arctic 2019

Voor de cruises naar de Arctic in aan boord van de Sea Adventurer voor de zomer 2019 gelden op dit moment mooie vroegboekkortingen. Deze lopen uiteen van USD 1000 tot USD 2000 per persoon. We informeren u graag welke korting geldt voor het cruiseprogramma en het cabintype waar uw eventuele voorkeur naar uitgaat. Ook krijgt u bij sommige cruise een gratis vlucht tussen Oslo en Longyearbyen. Deze kortingen gelden bij boeking voor 31 january 2019 en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Voor driepersoons- en vierpersoonscabins geldt geen korting.

Hoogtepunten

Ervaar een van de grootste wildernissen van Europa

Spot de 'koning van het arctische gebied'; de ijsbeer

Treed in de voetsporen van Willem Barentz

Bezoek Ny Ă…lesund; de meest noordelijke nederzetting ter wereld

IJsbeer met jongen (foto: Erwin Vermeulen)

slideshow - Spitsbergenanvrsgrcalamiteitenfonds