Expedition Cruises
door: Ander Licht Reizen

Spitsbergen zeilexpeditie

expeditie-cruiseexpeditie-cruiseexpeditie-cruise


De zeilexpedities naar Spitsbergen uit ons programma vinden allemaal plaats met twee verschillende boten: de Noorderlicht en de Rembrandt van Rijn. De charme van een zeilexpeditie is het kleinere formaat van de boten en de intieme sfeer die daardoor aan boord heerst. Wanneer de winden gunstig zijn zullen de zeilen worden gehesen maar het zeilen gebeurd tijdens deze cruises alleen als de wind gunstig staat om een geplande route af te leggen. Het zijn in die zin geen echt reizen voor zeilfanaten maar meer kleinschalige expeditiecruises op een zeilschip voor degenen die het kleinschalige karakter van het schip op prijs stellen en ervan kunnen genieten dat een of twee keer per week de motor wordt uitgezet en er onder zeil wordt gevaren.


IJsbeer op het drijfijs met de noorderlicht

Noord-Spitsbergen, Arctische zomer (12 dagen)

De zeilcruise "Noord-Spitsbergen, Arctic Summer" is een heel diverse zeilcruise langs de noordwestkust van Spitsbergen.

Sfeervol kustlandschap

Noord-Spitsbergen, Arctische lente (8 dagen)

De zeilcruise "Noord-Spitsbergen, Arctic Spring" is een heel diverse korte zeilcruise langs de noordwestkust van Spitsbergen. Deze cruise van een week voert u langs een aantal van de landschappelijke hightlights van Spitsbergen waarbij er onderweg natuurlijk voortdurend wordt uitgekeken naar het rijke dierenleven van dit noordelijk gelegen Noorse territorium: zeevogels, walrussen, walvissen, rendieren, poolvossen en natuurlijk de 'king of the Arctic' de ijsbeer.

IJsbeer op het drijfijs bij Spitsbergen

Rond Spitsbergen zeilexpeditie (16 dagen)

De "Rond Spitsbergen zeilexpeditie" is het meest complete Spitsbergen programma van de sfeervolle tweemaster Noorderlicht. tijdens deze 16 dagen durende expeditiecruise wordt getracht volledig rondom Spitsbergen te varen. Daarbij worden onderweg de meest uiteenlopende hoogtepunten aangedaan variëren van historische locaties en landschappelijke hightlights tot dierenkolonies en hedendaagse nederzettingen.

Spitsbergen kustlandschap

Centraal Spitsbergen, Arctische herfst (8 dagen)

Deze zeilexpeditie door Centraal Spitsbergen toont u een aantal prachtige stukken van Spitsbergen die door reguliere Spitsbergencruises vaak worden overgeslagen. U bezoekt eerst het Fjordensysteem van Bell Sund. Daar bezoekt u locaties van historisch belang, speurt u naar wildlife en geniet u van de machtige landschappen. Vervolgens bezoeken we de Russische nederzetting in Barentsburg. De voorlaatste dag van de zeilexpeditie vaart de Noorderlicht terug naar het Isfjorden en Longyearbyen waar... lees meer

Zodiactochtje in de Scoresby Sund

Spitsbergen en Groenland zeilcruise (18 dagen)

De combinatie van Spitsbergen en Groenland in één expeditiecruise staat garant voor een diverse en zeer complete Arctische expeditiecruise. Op Spitsbergen verkent u een aantal locaties waar u kunt genieten van de rijke fauna met onder andere pelsrobben, walrussen en de 'King of the Arctic'; de ijsbeer. Op Groenland kunt u vervolgens ondermeer genieten van de machtige kustlandschappen, met gletsjers bezaaide fjorden en oude innuit nederzettingen. En doordat deze reis in september plaatsvindt... lees meer

anvrsgrcalamiteitenfonds