Expedition Cruises
door: Ander Licht Reizen

Falkland Islands, South Georgia and AntarcticaZoals alle "Grand Tours" die de Falkands, South Georgia en Antarctica aandoen is ook dit programma van de Akademik Ioffe een adembenemende aaneenschakeling van ervaringen op enkele van de meest afgelegen plekken van deze aardbol. De reis start in Ushuaia en uw eerste bestemming zijn de 'relatief warme' Falklands met hun voor veel bezoekers verrassend rijke dierenleven. Daarna vaart de Ioffe door de Antarctische convergentie naar het maagdelijke South Georgia. Steile en met gletsjers bedekte bergen vormen hier het decor voor het spectaculaire wildlife waaronder immense kolonies van koningspinguïns, macaroni pinguïns en verschillende soorten zeeleeuwen en pelsrobben. De reis eindigt bij het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetlands. IJsbergen die eruit zien als moderne kunstwerken, pinguïns die door het water torpedoën, zeeluipaarden die hun prooien bespieden vanaf ijsschotsen en natuurlijk het prachtige lage licht (Ander Licht!) maken een bezoek aan Antarctica tot een onvergetelijke gebeurtenis. Natuurlijk wordt ook getracht voet op het continent te zetten en vanaf daar, uitkijkend over Antarctica, kunt u zich eenvoudig voorstellen waarom legendarische onderzoekers als Roald Amundsen en Sir Ernest Shackleton zo onder de indruk waren van dit prachtige continent.

Dag 1 Start van de cruise

Deze reis start in de middag als u via de pier van Ushuaia aan boord gaat van de Akademik Ioffe, uw 'thuis' voor de komende 18 dagen. Vroeg in de avond verlaat de boot de haven van Ushuaia en vaart de Ioffe door het Beaglekanaal in de richting van de Falkland Eilanden.

Dag 2 Op weg naar de Falklands

De tweede dag van deze cruise is een zeedag. U heeft volop de tijd voor een verkenning van het schip en de expeditiestaf zal lezingen organiseren over verschillende onderwerpen met betrekking tot de te bezoeken reisgebieden. Ook kunt u vanaf het dek of de brug speuren naar de zeevogels zoals de reuzenalbatros die ons tijdens deze reis vaak zal vergezellen.

Dag 3-4 Falkland Eilanden

In de nacht komt u aan bij de Falklands en de volgende ochtend (dag 3 van de cruise) wordt gelijk gestart met een excursie naar West-Point Island. Op dit kleine eilandje ligt een grote kolonie waar wenkbrauwalbatrossen en rockhopperpinguïns door elkaar heen nestelen. De middag wordt vervolgens gebruikt voor een bezoek aan het nabijgelegen Carcass Island. Hier nestelen magellaanse pinguïns, scholeksters en ook de bijzondere flightless steamer ducks.
De volgende dag wordt gebruikt voor een bezoek aan Stanley, de kleine hoofdstad van de Falklands. U krijgt ruim de gelegenheid om de pittoreske straatjes van dit stadje te verkennen en in het lokale museum kunt u meer informatie krijgen over de Falkland Oorlog die werd uitgevochten tussen Groot-Brittannië en Argentinië.

Dag 5-6 Op weg naar South Georgia

Na het bezoek aan de Falklands wordt de steven gewend richting South Georgia. Het is in totaal zo'n 2 dagen varen om dit afgelegen eiland te bereiken. Saai hoeven deze dagen geenszins te zijn. Staf en passagiers zijn vaak bezig om de horizon te scannen op zoek naar walvissen en andere zeezoogdieren. Daarbij geeft de expeditiestaf verschillende lezingen over de eerste onderzoekers die (vaak met gevaar voor eigen leven) trachten deze nieuwe en op dat moment nog onbekende gebieden te verkennen. Ook worden lezingen gegeven over natuurbehoud in Antarctica en de "Antarctic Treaty". Een plotseling temperatuurdaling onderweg markeert de oversteek van de "Antarctic Convergence", de scheidslijn tussen de koude Antarctische en de warmere noordelijkere wateren.

Dag 7-9 South Georgia

Het eerste wat u van South Georgia te zien krijgt zijn de machtige met sneeuwkappen bedekte bergen van het eiland. Wat het eiland echter tot een unieke bestemming maakt is de fabelachtige faunarijkdom. Aan de oostkant van het eiland zal worden getracht te landen bij Andrews Bay en de Salisbury Plains. De topattractie van deze locaties zijn de verbijsterende aantallen koningspinguïns waarvan er hier honderdduizenden leven. Echter, zij zijn niet de enige attractie. Pelsrobben en zeeolifanten patrouilleren langs de kusten en op het strand, jagers en reuzenstormvogels beheersen het luchtruim en ook hier zijn de albatrossen nooit ver weg. Bij het oude walvisstation Grytviken zal het graf van Ernest Shackleton worden bezocht.

Dag 10-12 Op weg naar Antarctica via de South Orkneys

Na de spectaculaire dagen bij South Georgia volgt de oversteek naar de Zuid-Shetland Eilanden en het Antarctische Schiereiland. Het zijn echter geen volledige zeedagen. Onderweg zal worden getracht te landen bij de South Orkney Islands. Deze eilanden zijn vaak gehuld in mist en omgeven door grote ijsbergen. Als de omstandigheden het toestaan wordt een landing gemaakt op Coronation Island, waar pinguïns en de sierlijke sneeuwstormvogels nestelen op de bemoste rotsen langs de kust.

Dag 13-16 Zuid-Shetland Eilanden en Antarctica

Het eerste eiland wat in zicht komt na de South Orkneys is Elephant Island. Dit is het eiland waar Shackleton en zijn mannen strandden toen hun schip de Endurance door het pakijs was vernietigd.
Daarna volgt een bezoek aan de Zuid-Shetland Eilanden. Afhankelijk van de condities worden landingen gemaakt op King George Island, Half Moon Island, Barrientes Island en/of Livingston Island. Als de omstandigheden het toestaan vaart het het schip ook de verzonken krater van Deception Island binnen waar een oud walvisstation ligt.
Tot slot van de reis komt u aan bij het Antarctische Schiereiland. Hier, bij Paradise Harbour en Hope Bay kunt u genieten van de machtige landschappen van sneeuw en ijs en natuurlijk wordt ook getracht voet aan land te zetten op het Antarctische Continent.

Dag 17-18 Over de Drake Passage

Na de excursies bij het Antarctische Schiereiland start de terugreis naar Ushuaia. U steekt eerst de Bransfield Strait over en start daarna met de 2 dagen durende oversteek van de Drake Passage.

Dag 19 Aankomst in Ushuaia

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ushuaia. Na het ontbijt gaat u van boord en eindigt deze reis langs de Falklands, South Georgia en Antarctica.

Hieronder vindt u een overzicht van alle vertrekdata voor de Falkland Islands, South Georgia and Antarctica. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs voor het door u gewenste huttype op de door u gewenste vertrekdatum.

Geen data meer in de planning voor deze cruise.
routekaartje - Falkland Islands, South Georgia and Antarctica

Expeditie-cruise naar de de Falkland Eilanden, South Georgia, de Zuid-Shetland eilanden en het Antarctisch schiereiland

reiscode AQ0040
reisduur 19 dagen
startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van een triple cabin zonder eigen sanitair. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vindt plaats tussen november en maart


Inbegrepen
  • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
  • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
  • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
  • excursies en lezingen tijdens de cruise
  • reisvoorbereidingsmaterialen
Niet inbegrepen
  • drankjes aan boord
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • fooien
  • optionele activiteiten als duiken en kajakken
  • eventuele brandstoftoeslagen

Falkland Islands, South Georgia and Antarctica

Hoogtepunten

Een zeer complete reis met sneeuw, ijs en fauna

Bezoek de grootste kolonies koningspinguïns ter wereld

Cruise langs de kust van het Antarctisch Schiereiland

Leer van de enthousiaste en kundige staf van One Ocean

Vaar op de stille en stabiele Ioffe of Vavilov

Zoals alle "Grand Tours" die de Falkands, South Georgia en Antarctica aandoen is ook dit programma van de Akademik Ioffe een adembenemende aaneenschakeling van ervaringen op enkele van de meest afgelegen plekken van deze aardbol. De reis start in Ushuaia en uw eerste bestemming zijn de 'relatief warme' Falklands met hun voor veel bezoekers verrassend rijke dierenleven. Daarna vaart de Ioffe door de Antarctische convergentie naar het maagdelijke South Georgia. Steile en met gletsjers bedekte bergen vormen hier het decor voor het spectaculaire wildlife waaronder immense kolonies van koningspinguïns, macaroni pinguïns en verschillende soorten zeeleeuwen en pelsrobben. De reis eindigt bij het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetlands. IJsbergen die eruit zien als moderne kunstwerken, pinguïns die door het water torpedoën, zeeluipaarden die hun prooien bespieden vanaf ijsschotsen en natuurlijk het prachtige lage licht (Ander Licht!) maken een bezoek aan Antarctica tot een onvergetelijke gebeurtenis. Natuurlijk wordt ook getracht voet op het continent te zetten en vanaf daar, uitkijkend over Antarctica, kunt u zich eenvoudig voorstellen waarom legendarische onderzoekers als Roald Amundsen en Sir Ernest Shackleton zo onder de indruk waren van dit prachtige continent.


Dag-tot-dag

Dag 1 Start van de cruise

Deze reis start in de middag als u via de pier van Ushuaia aan boord gaat van de Akademik Ioffe, uw 'thuis' voor de komende 18 dagen. Vroeg in de avond verlaat de boot de haven van Ushuaia en vaart de Ioffe door het Beaglekanaal in de richting van de Falkland Eilanden.

Dag 2 Op weg naar de Falklands

De tweede dag van deze cruise is een zeedag. U heeft volop de tijd voor een verkenning van het schip en de expeditiestaf zal lezingen organiseren over verschillende onderwerpen met betrekking tot de te bezoeken reisgebieden. Ook kunt u vanaf het dek of de brug speuren naar de zeevogels zoals de reuzenalbatros die ons tijdens deze reis vaak zal vergezellen.

Dag 3-4 Falkland Eilanden

In de nacht komt u aan bij de Falklands en de volgende ochtend (dag 3 van de cruise) wordt gelijk gestart met een excursie naar West-Point Island. Op dit kleine eilandje ligt een grote kolonie waar wenkbrauwalbatrossen en rockhopperpinguïns door elkaar heen nestelen. De middag wordt vervolgens gebruikt voor een bezoek aan het nabijgelegen Carcass Island. Hier nestelen magellaanse pinguïns, scholeksters en ook de bijzondere flightless steamer ducks.
De volgende dag wordt gebruikt voor een bezoek aan Stanley, de kleine hoofdstad van de Falklands. U krijgt ruim de gelegenheid om de pittoreske straatjes van dit stadje te verkennen en in het lokale museum kunt u meer informatie krijgen over de Falkland Oorlog die werd uitgevochten tussen Groot-Brittannië en Argentinië.

Dag 5-6 Op weg naar South Georgia

Na het bezoek aan de Falklands wordt de steven gewend richting South Georgia. Het is in totaal zo'n 2 dagen varen om dit afgelegen eiland te bereiken. Saai hoeven deze dagen geenszins te zijn. Staf en passagiers zijn vaak bezig om de horizon te scannen op zoek naar walvissen en andere zeezoogdieren. Daarbij geeft de expeditiestaf verschillende lezingen over de eerste onderzoekers die (vaak met gevaar voor eigen leven) trachten deze nieuwe en op dat moment nog onbekende gebieden te verkennen. Ook worden lezingen gegeven over natuurbehoud in Antarctica en de "Antarctic Treaty". Een plotseling temperatuurdaling onderweg markeert de oversteek van de "Antarctic Convergence", de scheidslijn tussen de koude Antarctische en de warmere noordelijkere wateren.

Dag 7-9 South Georgia

Het eerste wat u van South Georgia te zien krijgt zijn de machtige met sneeuwkappen bedekte bergen van het eiland. Wat het eiland echter tot een unieke bestemming maakt is de fabelachtige faunarijkdom. Aan de oostkant van het eiland zal worden getracht te landen bij Andrews Bay en de Salisbury Plains. De topattractie van deze locaties zijn de verbijsterende aantallen koningspinguïns waarvan er hier honderdduizenden leven. Echter, zij zijn niet de enige attractie. Pelsrobben en zeeolifanten patrouilleren langs de kusten en op het strand, jagers en reuzenstormvogels beheersen het luchtruim en ook hier zijn de albatrossen nooit ver weg. Bij het oude walvisstation Grytviken zal het graf van Ernest Shackleton worden bezocht.

Dag 10-12 Op weg naar Antarctica via de South Orkneys

Na de spectaculaire dagen bij South Georgia volgt de oversteek naar de Zuid-Shetland Eilanden en het Antarctische Schiereiland. Het zijn echter geen volledige zeedagen. Onderweg zal worden getracht te landen bij de South Orkney Islands. Deze eilanden zijn vaak gehuld in mist en omgeven door grote ijsbergen. Als de omstandigheden het toestaan wordt een landing gemaakt op Coronation Island, waar pinguïns en de sierlijke sneeuwstormvogels nestelen op de bemoste rotsen langs de kust.

Dag 13-16 Zuid-Shetland Eilanden en Antarctica

Het eerste eiland wat in zicht komt na de South Orkneys is Elephant Island. Dit is het eiland waar Shackleton en zijn mannen strandden toen hun schip de Endurance door het pakijs was vernietigd.
Daarna volgt een bezoek aan de Zuid-Shetland Eilanden. Afhankelijk van de condities worden landingen gemaakt op King George Island, Half Moon Island, Barrientes Island en/of Livingston Island. Als de omstandigheden het toestaan vaart het het schip ook de verzonken krater van Deception Island binnen waar een oud walvisstation ligt.
Tot slot van de reis komt u aan bij het Antarctische Schiereiland. Hier, bij Paradise Harbour en Hope Bay kunt u genieten van de machtige landschappen van sneeuw en ijs en natuurlijk wordt ook getracht voet aan land te zetten op het Antarctische Continent.

Dag 17-18 Over de Drake Passage

Na de excursies bij het Antarctische Schiereiland start de terugreis naar Ushuaia. U steekt eerst de Bransfield Strait over en start daarna met de 2 dagen durende oversteek van de Drake Passage.

Dag 19 Aankomst in Ushuaia

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ushuaia. Na het ontbijt gaat u van boord en eindigt deze reis langs de Falklands, South Georgia en Antarctica.

Koningspinguïnkolonie in Gold Harbour (foto: Renato Granieri)

slideshow - Falkland Islands, South Georgia and Antarcticaanvrsgrcalamiteitenfonds