Expedition Cruises
door: Ander Licht Reizen

Ultiem Antarctica, Weddell Zee en FalklandsUltiem Antarctica is een bijzondere en creatieve Antarctica reis van One Ocean Expeditions. Deze reis start met de vlucht van Punta Arenas naar King George Island nabij het Antarctische Schiereiland. Van hieruit verkent u eerst enkele dagen de westkust van het schiereiland met als mogelijke highlights Pleneau Island de Penola Strait, Petermann Island, Paradise Harbour, Orne Harbour, Cuverville Island en en het Errera Channel. Daarna vaart u de Weddell Zee in die bekend staat vanwege z'n immense tafelijsbergen en de roemruchte ontdekkingsreis van Sir Ernest Shackleton. Ook bestaat in de Weddell Zee de kans om keizerspinguïns te zien. Tot besluit vaart de boot naar de Falklands waar Westpoint Island (albatrossen) en Saunders Island (4 soorten pinguins waaronder koningspinguins) te zien zijn. Daarna vliegt u van Stanley terug naar de Falklands waar deze reis eindigt.

Dag 1 Vlucht naar Antarctica en start cruise

Deze expeditiecruise begint in Punta Arenas, de grootste stad van Chileens Patagonië. Van hieruit vliegt u in ongeveer 2 uur over de Drake Passage naar de Eduardo Frei basis op King George Island in de Zuid-Shetlands. Na aankomst gaat u naar het schip dat in de baai ligt te wachten. Nadat alle passagiers naar hun cabins zijn gebracht kunt u kennismaken met het expeditieteam en de medepassagiers. De dag wordt besloten met een welkomstcocktail en een diner.

Dag 2-3 Gerlache Strait en het Antarctische Schiereiland

De boot vaart 's nachts over de Bransfield Strait naar het Antarctische Schiereiland. Vanaf de ochtend verkent u de komende twee dagen de Gerlache Strait. Deze door twee eilanden afgeschermde zeestraat kent diepe baaien, verborgen inhammen en talloze kleine eilandjes. Op rotsachtige uitlopers nestelen Adelie-, keelband- en ezelspinguïns tegen een decor van met sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers. Tijdens de twee dagen dat u hier verblijft maakt u wandelingen langs de kust, brengt u bezoeken aan pinguïnkolonies en maakt u zodiactochtjes tussen het ijs. Locaties die, afhankelijk van de omstandigheden, vaak worden bezocht zijn Pleneau Island, de Penola Strait, Petermann Island, Paradise Harbour, Orne Harbour, Cuverville Island en en het Errera Channel. Als de ijscondities het toelaten wordt zeker ook een doorvaart gemaakt door het spectulaire Lemaire Channel.

Dag 4 Zuid-Shetland Eilanden

De boot vaart vandaag in noordwaarts in de richting van de Antarctic Sound. Onderweg zal worden getracht een bezoek te brengen aan Deception Island wat onderdeel is van de South Shetlands archipel. Deception Island heeft een grote grote kolonie keelbandpinguïns bij Baily Head. In de verzonken vulkaankrater van Deception Island, met z'n ruïnes en overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart, komt de historie tot leven. Na afloop van de excursie vervolgt de boot z'n route noordwaarts op weg naar de Antarctic Sound.

Dag 5-7 Door de Antarctic Sound naar de Weddell Sea

De Antarctic Sound is de 10 zeemijlen brede en 25 zeemijlen lange zeeëngte die Joinville Island scheidt van het Antarctische Schiereiland en het is de 'poort' naar de Weddell Zee. In de Antarctic Sound krijgt u voor het eerst een goed zicht op de immensheid van de Antarctische ijskap. De Weddell Zee staat bekend om z'n vele grote tafelijsbergen die afbreken van de verder zuidwaarts gelegen ijsplaten.

Gedurende de drie dagen dat u in dit gebied bent wordt getracht zoveel mogelijk aan land te gaan. Geplande locaties zijn Paulet Island, Brown Bluff en (als de omstandigheden het toelaten) zelfs het zuidelijk gelegen Snow Hill Island. Adelie-pinguins zijn hier zeer talrijk en ook zijn vaak Weddell-zeehonden en zeeolifanten te zien. Ook wordt getracht tijdens deze dagen aan land te gaan op het continent en wellicht kan (ook weer afhankelijk van de condities) een kampeernacht worden gepland voor liefhebbers. De Weddell Zee is tenslotte dé plek om keizerspinguïns te spotten die meeliften op ijsschotsen.

Een laatste fascinerend aspect van deze streek is de historie. De geschiedenissen van Nordenskjold en Shackleton zullen door de expeditiestaf met u gedeeld worden en na een verblijf van drie dagen in deze 'ijzingwekkende' wereld is de vraag gerechtvaardigd of het nou eigenlijk moed was of domme stijfkoppigheid die de onderzoekers naar dit soort afgelegen en klimatologisch vijandige streken bracht.

Dag 8 Elephant Island

De laatste excursies voordat de grote oversteek naar de Falkland Eilanden wordt gemaakt vinden plaats op Elephant Island. Bij Lookout Point aan de zuidpunt van het eiland is een grote kolonie van macaronipinguïns en vaak liggen op het strand aanzienlijke aantallen Antarctische pelsrobben. Landingen bij Point Wild aan de noordkant van Elephant Island zijn altijd zeer lastig vanwege de vaak wilde zeeën en golfslag op het strand. Dit was waar Shackleton en zijn mannen kampeerden onder hun op de kop geplaatste reddingboten. Ook tijdens deze cruise zal worden getracht hier aan land te gaan maar vanzelfsprekend alleen als de omstandigheden daar geschikt voor zijn.

Dag 9-10 Zeedagen op weg naar de Falklands

De komende twee dagen vaart de boot richting de Falkland Eilanden en heeft u volop de tijd na te genieten van de ervaringen bij Antartica. Daarbij is het tijdens zeedagen met mooi weer ook altijd de moeite waard om aan dek te blijven voor het spotten van walvissen en zeevogels als (reuzen)stormvogels en albatrossen die het schip vaak op z'n tocht begeleiden.

Dag 11-12 The Falklands; Westpoint Saunders en meer

Na twee zeedagen volgen twee dagen van verkenningen op de dierenrijke Falkland Eilanden. Er worden bezoeken gebracht aan Westpoint Island waar een gemengde kolonie is van wenkbrauwalbatrossen en rotsspringers. Het verdere programma staat open en is afhankelijk van de omstandigheden maar mogelijk bezoekersplaatsen zijn New Island en het spectaculaire Steeple Jason waar de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen ter wereld huist. Het laatste hoogtepunt van deze cruise is een bezoek aan "The Neck" op Saunders Island. Op deze zanderige landtong leven maar liefst 4 pinguïnsoorten bij elkaar en wel Magellaanse pinguïns, ezelspinguïns, rotsspringers en 'last but not least' de fameuze koningspinguïns.

Dag 13 Port Stanley en vlucht naar Punta Arenas

Vroeg in de ochtend vaart de boot de haven in van Port Stanley. Vanuit de boot wordt u naar Mount Pleasant Airport gebracht voor de vlucht naar Punta Arenas in Chili. Daar eindigt deze expeditiecruise.

Hieronder vindt u een overzicht van alle vertrekdata voor de Ultiem Antarctica, Weddell Zee en Falklands. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs voor het door u gewenste huttype op de door u gewenste vertrekdatum.

Geen data meer in de planning voor deze cruise.
routekaartje - Ultiem Antarctica, Weddell Zee en Falklands

Expeditiecruise naar het Antarctisch schiereiland, de Weddell Sea en de Falkland Eilanden

reiscode AQ0056
reisduur 13 dagen
startpunt Punta Arenas

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van een triple cabin zonder eigen sanitair. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vindt plaats tussen november en maart


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • vluchten Punta Arenas - King George Island en Falklands - Punta Arenas
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • 1 kampeernacht tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • optionele activiteiten als kajakken
 • eventuele brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien

Ultiem Antarctica, Weddell Zee en Falklands

Hoogtepunten

Bezoek aan het Antarctisch Schiereiland én de Weddell Zee

Geniet van de dierenrijkdom op de Falklands

Weinig zeedagen en dus relatief veel excursiedagen

Twee lokale vluchten inclusief in de cruiseprijs

Ultiem Antarctica is een bijzondere en creatieve Antarctica reis van One Ocean Expeditions. Deze reis start met de vlucht van Punta Arenas naar King George Island nabij het Antarctische Schiereiland. Van hieruit verkent u eerst enkele dagen de westkust van het schiereiland met als mogelijke highlights Pleneau Island de Penola Strait, Petermann Island, Paradise Harbour, Orne Harbour, Cuverville Island en en het Errera Channel. Daarna vaart u de Weddell Zee in die bekend staat vanwege z'n immense tafelijsbergen en de roemruchte ontdekkingsreis van Sir Ernest Shackleton. Ook bestaat in de Weddell Zee de kans om keizerspinguïns te zien. Tot besluit vaart de boot naar de Falklands waar Westpoint Island (albatrossen) en Saunders Island (4 soorten pinguins waaronder koningspinguins) te zien zijn. Daarna vliegt u van Stanley terug naar de Falklands waar deze reis eindigt.


Dag-tot-dag

Dag 1 Vlucht naar Antarctica en start cruise

Deze expeditiecruise begint in Punta Arenas, de grootste stad van Chileens Patagonië. Van hieruit vliegt u in ongeveer 2 uur over de Drake Passage naar de Eduardo Frei basis op King George Island in de Zuid-Shetlands. Na aankomst gaat u naar het schip dat in de baai ligt te wachten. Nadat alle passagiers naar hun cabins zijn gebracht kunt u kennismaken met het expeditieteam en de medepassagiers. De dag wordt besloten met een welkomstcocktail en een diner.

Dag 2-3 Gerlache Strait en het Antarctische Schiereiland

De boot vaart 's nachts over de Bransfield Strait naar het Antarctische Schiereiland. Vanaf de ochtend verkent u de komende twee dagen de Gerlache Strait. Deze door twee eilanden afgeschermde zeestraat kent diepe baaien, verborgen inhammen en talloze kleine eilandjes. Op rotsachtige uitlopers nestelen Adelie-, keelband- en ezelspinguïns tegen een decor van met sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers. Tijdens de twee dagen dat u hier verblijft maakt u wandelingen langs de kust, brengt u bezoeken aan pinguïnkolonies en maakt u zodiactochtjes tussen het ijs. Locaties die, afhankelijk van de omstandigheden, vaak worden bezocht zijn Pleneau Island, de Penola Strait, Petermann Island, Paradise Harbour, Orne Harbour, Cuverville Island en en het Errera Channel. Als de ijscondities het toelaten wordt zeker ook een doorvaart gemaakt door het spectulaire Lemaire Channel.

Dag 4 Zuid-Shetland Eilanden

De boot vaart vandaag in noordwaarts in de richting van de Antarctic Sound. Onderweg zal worden getracht een bezoek te brengen aan Deception Island wat onderdeel is van de South Shetlands archipel. Deception Island heeft een grote grote kolonie keelbandpinguïns bij Baily Head. In de verzonken vulkaankrater van Deception Island, met z'n ruïnes en overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart, komt de historie tot leven. Na afloop van de excursie vervolgt de boot z'n route noordwaarts op weg naar de Antarctic Sound.

Dag 5-7 Door de Antarctic Sound naar de Weddell Sea

De Antarctic Sound is de 10 zeemijlen brede en 25 zeemijlen lange zeeëngte die Joinville Island scheidt van het Antarctische Schiereiland en het is de 'poort' naar de Weddell Zee. In de Antarctic Sound krijgt u voor het eerst een goed zicht op de immensheid van de Antarctische ijskap. De Weddell Zee staat bekend om z'n vele grote tafelijsbergen die afbreken van de verder zuidwaarts gelegen ijsplaten.

Gedurende de drie dagen dat u in dit gebied bent wordt getracht zoveel mogelijk aan land te gaan. Geplande locaties zijn Paulet Island, Brown Bluff en (als de omstandigheden het toelaten) zelfs het zuidelijk gelegen Snow Hill Island. Adelie-pinguins zijn hier zeer talrijk en ook zijn vaak Weddell-zeehonden en zeeolifanten te zien. Ook wordt getracht tijdens deze dagen aan land te gaan op het continent en wellicht kan (ook weer afhankelijk van de condities) een kampeernacht worden gepland voor liefhebbers. De Weddell Zee is tenslotte dé plek om keizerspinguïns te spotten die meeliften op ijsschotsen.

Een laatste fascinerend aspect van deze streek is de historie. De geschiedenissen van Nordenskjold en Shackleton zullen door de expeditiestaf met u gedeeld worden en na een verblijf van drie dagen in deze 'ijzingwekkende' wereld is de vraag gerechtvaardigd of het nou eigenlijk moed was of domme stijfkoppigheid die de onderzoekers naar dit soort afgelegen en klimatologisch vijandige streken bracht.

Dag 8 Elephant Island

De laatste excursies voordat de grote oversteek naar de Falkland Eilanden wordt gemaakt vinden plaats op Elephant Island. Bij Lookout Point aan de zuidpunt van het eiland is een grote kolonie van macaronipinguïns en vaak liggen op het strand aanzienlijke aantallen Antarctische pelsrobben. Landingen bij Point Wild aan de noordkant van Elephant Island zijn altijd zeer lastig vanwege de vaak wilde zeeën en golfslag op het strand. Dit was waar Shackleton en zijn mannen kampeerden onder hun op de kop geplaatste reddingboten. Ook tijdens deze cruise zal worden getracht hier aan land te gaan maar vanzelfsprekend alleen als de omstandigheden daar geschikt voor zijn.

Dag 9-10 Zeedagen op weg naar de Falklands

De komende twee dagen vaart de boot richting de Falkland Eilanden en heeft u volop de tijd na te genieten van de ervaringen bij Antartica. Daarbij is het tijdens zeedagen met mooi weer ook altijd de moeite waard om aan dek te blijven voor het spotten van walvissen en zeevogels als (reuzen)stormvogels en albatrossen die het schip vaak op z'n tocht begeleiden.

Dag 11-12 The Falklands; Westpoint Saunders en meer

Na twee zeedagen volgen twee dagen van verkenningen op de dierenrijke Falkland Eilanden. Er worden bezoeken gebracht aan Westpoint Island waar een gemengde kolonie is van wenkbrauwalbatrossen en rotsspringers. Het verdere programma staat open en is afhankelijk van de omstandigheden maar mogelijk bezoekersplaatsen zijn New Island en het spectaculaire Steeple Jason waar de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen ter wereld huist. Het laatste hoogtepunt van deze cruise is een bezoek aan "The Neck" op Saunders Island. Op deze zanderige landtong leven maar liefst 4 pinguïnsoorten bij elkaar en wel Magellaanse pinguïns, ezelspinguïns, rotsspringers en 'last but not least' de fameuze koningspinguïns.

Dag 13 Port Stanley en vlucht naar Punta Arenas

Vroeg in de ochtend vaart de boot de haven in van Port Stanley. Vanuit de boot wordt u naar Mount Pleasant Airport gebracht voor de vlucht naar Punta Arenas in Chili. Daar eindigt deze expeditiecruise.

Weddell seal en de Akademik Sergey Vavilov bij Cierva Cove (foto: Renato Granieri)

slideshow - Ultiem Antarctica, Weddell Zee en Falklandsanvrsgrcalamiteitenfonds